Thursday, 7 March 2013

Kalobi Kalet Katanya?


Halloooooooooo lamanya tak update blog ini,cerita banyak tapi setakat berlegar didalam kepala,nak menaipnya diblog agak-agak lambat sangat,hati tergerak nak cerita pasal sibongsu saya Naufal yang semakin Bam-Bam,mulut pun macam bertih jagung,ikut siapa lah agaknya ha ha ha,baru-baru ini dia bawa balik borang dari sekolah nak beli E-book,saya yang tak berapa nak melayan ini terus cakap pergi tunjuk kat ayah lah.

So setelah tunjuk kat ayahnya tak sangka lah pula,ayahnya bersetuju nak belikan,macam senang je nak dapatkan.Saya pun perli-perli manja dekat En.Hubby,saya pun nak buat borang sendiri lah pula,nak minta belikan untuk saya Samsung Galaxy Note,boleh tak agak-agaknya. Reaksi En.Hubby ialah ketawa ala-ala perli manja jugalah.Haaiiish mana boleh jadi kan En.hubby dan anak-anak bujang semua pakai handphone touchscreen,saya ini pakai telefon yang tekan-tekan yang sangat old skool tu.

So semalam dia dah dapatlah E-book dia tu,nak tau apa dia tanya kat saya.Emak boleh tak masukkan lagu kat E-book adik ni,adik nak "Bubbly" yang Kalobi Kalet nyanyi itu adik sukalah.Wah wah beli E-book untuk memudahkan belajar,belum apa-apa dah minta masukkan lagu.Itu lah dia budak-budak zaman sekarang kan.Oh Kalobi Kalet itu kalau nak tahu sebenarnya ialah Colbie Caillat.

Anak-anak saya banyak terpegaruh dengan emaknya punya genre lagu,So auntie-auntie dia Su Hashim And Haryaty,jangan terperanjat lah kalau Naufal bam bam nyanyi atau humming lagu Frank Sinatra,Colbie Caillat,Doris Day ya. Yang pasti bila Naufal nyanyi lagu-lagu ini dalam kereta,abangnya Nabil akan picit-picit pipi adik dia dalam kereta sebab geram comel sangat katanya.Emak dan ayahnya akan saling pandang memandang bila Naufal menyanyi,sebab kami pun rasa ia comel sangat.Habis tu siapa lah yang nak cakap Naufal tu comel kalau tak emak dah ayahnya sendiri kan ha ha ha.

Inilah antara lagu Favourite kami bila dalam kereta:_


Somethings Stupid-Frank SinatraIni paling Naufal suka Kalobi KaletNo comments:

Post a Comment